Project droomtuin.

Muylenberg bouwt haar droomtuin op, met dank aan projectsubsidies van BePlanet en de Stad Turnhout!

lightbox ikoon 160602 Muylenberg 34

22 september 2020

In de zomer van 2019 was Muylenberg één van de laureaten voor de projectoproep van Be Planet in samenwerking met de Stad Turnhout. We ontvingen van hen een subsidie van €8000 om onze tuin te realiseren! Onder de naam 'droomtuin Muylenberg' willen we een stukje vrij toegankelijk groen creëren in de stad waar iedereen welkom is, met oog voor biodiversiteit! 

Momenteel wordt er alvast hard gewerkt. Zaterdag 10 oktober 2020 zetten we een grote stap in ons tuin project. Bloemen, planten, struiken zullen worden aangeplant en zal de tuin een heel andere look geven na enkele jaren bouwwerf door onze nieuwbouw.

Zowel onze logistieke medewerkers als onze cliënten van het tuinatelier leverden al prachtig werk. Zo werd door de logistieke ploeg reeds een stuk van de pergola weggehaald, afval uit de tuin weggehaald en het kippenhok afgebroken. De fietsen kregen hun plaats in onze nieuwe fietsenstalling.

De Troef zorgde voor een mooie gazon in de binnentuin van het hoofdgebouw en plaatste ook borduurstenen aan de ramen van leefgroep Notelaar. Hier zal nog beukehaag ingeplant worden.

Maar ook de ploeg van het tuinatelier werkte het afgelopen jaar heel hard ter voorbereiding van de aanplantingen. Grond effenen, bloembakken maken, terras herinrichten, parking inrichten met planten en bloembakken, ….

De voorbereidingen voor de aanplanting lopen zoals gepland. Er zullen vele planten worden aangeplant die geuren, kleuren en smaken geven, en die insecten en vlinders aantrekken.

In samenwerking met Natuurpunt CVN werken we tot slot volop aan het project voor onze natuurgidsen. Onze cliënten zullen in de toekomst, na hun opleiding als natuurgids, mensen rondleiden in onze tuin. Ze zullen tekst en uitleg geven over de dieren, de bloemen en de vogels! We kijken er enorm naar uit!