Woonondersteuning.

 

Muylenberg biedt twee verschillende vormen van woonondersteuning aan:

 

  • 24u/24u begeleiding: Er is steeds een begeleider aanwezig, ook 's nachts. Deze vorm van begeleiding wordt aangeboden in leefgroep Kerselaar, Notelaar, Hazelaar, Druivelaar, Rozelaar en Perelaar.
  • Geen 24u/24u begeleiding: Er is enkel begeleiding aanwezig overdag. 's Nachts is er telefonische permanentie van de nachtbegeleider. Deze vorm van begeleiding wordt aangeboden in leefgroepen Jasmijn, Klaproos en Dille.

 

Als je aansluit bij onze woonondersteuning, volgen we je emotionele ontwikkeling, je vrijetijdsbesteding, het uitbouwen en onderhouden van je netwerk nadrukkelijk op. Je wordt op medisch vlak opgevolgd door onze medische dienst (bestaande uit twee verpleegkundigen en een huisarts).

Overdag kan je aansluiten bij de atelierwerking. Als je liever in de leefgroep blijft, kan dit uiteraard ook!

De meeste leefgroepen van Muylenberg bevinden zich in het centrum van Turnhout. Enkel onze leefgroep Perelaar bevindt zich in Retie (Kasteelstraat 69). In Perelaar nemen de bewoners niet deel aan de atelierwerking. Er worden activiteiten in groep georganiseerd die aansluiten bij de interesses van de bewoners.

 

Specifieke zorgen:

De infrastructuur van onze woonondersteuning leent zich ertoe onze bewoners specifieke zorg te verlenen: grotere badkamers, aangepaste toiletten, een lift, …. .