Onze partners.

Logo Ouders en vrienden van Muylenberg

Ouders en vrienden van Muylenberg

Enkele ouders en familieleden van onze cliënten richtten vele jaren de vereniging 'Ouders en vrienden van Muylenberg' op. Samen zetten zij leuke activiteiten op poten.

Deze activiteiten zorgen voor kennismaking, samenhorigheid en verbondenheid, maar ook voor wat extra geld in het laadje. Met de opbrengst van de activiteiten voorzien zij elk jaar opnieuw wat leuks:

  • sponsoring van aankopen voor onze bewoners en cliënten: sportoutfit voor ons netbalteam, een nieuwe micro voor het expressie-atelier, een spafunctie voor de aangepaste baden in de nieuwe woongroepen, een aangepaste duofiets, ...
  • sponsoring van het busvervoer van gezamenlijke activiteiten
  • halfjaarlijks infokrantje 't Muyltje

Wat zijn we blij met de inzet van deze groep vrijwilligers! Zin om deel te nemen? Dat kan! Ook sympathisanten zijn meer dan welkom om mee activiteiten op poten te zetten.

downloaden

ArTuSa

Om alle zorgvragers die op zoek zijn naar ondersteuning zo goed en zo snel mogelijk te helpen, hebben tien organisaties uit het arrondissement Turnhout een samenwerkingsverband opgestart voor mensen met een zorgvraag. We stellen je graag voor aan ArTuSa, ARrondissement TUrnhout SAmenwerkingsverband.

Met de persoonsvolgende financiering krijgt elke cliënt die een aanvraag deed (na een wachttijd) een eigen budget om zelf te besteden. Vervolgens kiest hij in alle vrijheid waar en hoe hij dit budget wil besteden.

Maar om te kunnen kiezen moet je natuurlijk wel weten wat er mogelijk is. Wat kan je 'kopen' voor je geld, waar, bij welke organisatie en wanneer kan je daar terecht? Om mensen daarbij te helpen is het nodig hen goed te informeren over de mogelijkheden en te bekijken welke zorgaanbieder een aanbod heeft. En dat is nu net wat ArTuSa zal doen: heel concreet , zo snel mogelijk en allemaal op vraag van de cliënt.

Tweemaal per maand komen de tien organisaties samen om te bekijken welke vragen ze ontvangen hebben. Ze gaan dan bekijken welke zorgaanbieder daar op in kan spelen. Als er meerdere organisaties zijn is dit super voor de cliënt : we geven hem dan een aantal organisaties door waar hij op kennismakingsbezoek kan gaan en waaruit hij kan kiezen. We proberen daarbij ook meer en meer ons aanbod op elkaar af te stemmen zodat we op termijn hopelijk elke vraag aankunnen.

Op 6 april 2018 is deze samenwerking formeel ondertekend door tien organisaties. Naast Muylenberg zijn dat Mekanders (Turnhout en Arendonk), Het Gielsbos (Vosselaar), Klavier ( Merksplas), Widar (Merksplas), Talander (Arendonk), 't Volderke (Meerhout), Het EEPOS (Geel-Laakdal), Ter Loke (Vosselaar) en Het Kasteel/Theater Stap ( Turnhout). Samen maken we een duidelijke keuze voor samenwerking en niet voor concurrentie.

lees meer
logo Van Den Bulck thuisverpleging v2

Thuisverpleging Van Den Bulck

Thuisverpleging Van Den Buck geeft ons ondersteuning bij het wassen en verzorgen van een 20-tal cliënten in onze vestiging in Turnhout.

lees meer
logo zorggroep kempen

Zorggroep Kempen

Zorggroep Kempen geeft ons ondersteuning bij het wassen en verzorgen van een 20-tal cliënten in onze vestiging in Turnhout.

lees meer
logo thuisverpleging Dessel

Thuisverpleging 't vliegend Spuitje

Thuisverpleging 't vliegend Spuitje geeft ondersteuning bij het wassen en verzorgen van een 6-tal cliënten in onze vestiging in Retie.

lees meer
logo

AAP vzw

AAP vzw plaatst de relatie tussen mens en dier centraal. We schakelen dieren laagdrempelig in om zo het welzijn van mens én dier te verhogen.

downloaden

Natuurpunt

Het hoofdgebouw van Muylenberg situeert zich in de Mermansstraat,20. Muylenberg beschikt ook over een prachtig herenhuis in de Graatakker, dit is het gebouw van de dagondersteuning. Op de Graatakker nummer 11 kan je onze zeer gewaardeerde buren van Natuurpunt CVN vinden. In het verleden waren onze tuinen al verbonden via een poortje, en ook in de toekomst willen we nog blijven samenwerken. Natuurpunt CVN plant bijvoorbeeld het uitbouwen van een cafetaria , waarbij onze cliënten mee ingeschakeld zouden kunnen worden in de bediening. Ze bekijken volop hoe ze hun gebouwen rolwagentoegankelijk kunnen maken. Op termijn willen zij ook een stiltecentrum en een flexwerkplek creëren.

lees meer
images 1

Kurkatelier Monnikenheide

In Muylenberg verzamelen en sorteren we kurkenstoppen, dit gebeurt in ons semi-atelier. Nadat in Muylenberg de kurken gesorteerd zijn (natuurkurk en plastiek worden gescheiden, ijzeren en plastieken capsules worden verwijderd) , worden de kurken in het kurkatelier van Monnikenheide vermalen tot fijne korrels. Ecomat, een ecologisch bouwbedrijf, komt de gemalen kurk ophalen in het kurkatelier en verwerkt de kurkkorrrels tot ecologische isolatiesystemen. 

In Muylenberg staat aan het onthaal een grote blauwe ton, waar je steeds je verzamelde kurkenstoppen in kan deponeren.

lees meer